НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
250 грама пресни аспержи
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сумак
струйка зехтин
За царевицата :
450 грама замразена сладка царевица
струйка зехтин
1 щипка червен пипер
1 щипка балканска чубрица
щипка сол
За гарниране : 1/2 краставица, цвят от глухарче
Сложете замразената царевица в съд за варене на пара.Варете 10 минути и охладете.Смесете с подправките, солта и зехтина.
Почистете долната твърда част на аспержите.Измийте ги и ги варете на пара до промяна на цвета.
Сервирайте в плато царевицата и аспержите.Поръсете аспержите с чесъна на прах и сумака.Полейте със зехтина и украсете с глухарче и полумесеци краставици.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар