КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 27 април 2024 г.

Царевица с аспержи и краставица / Corn with asparagus and cucumber /

    




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

250 грама пресни аспержи

1 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. сумак

струйка зехтин

За царевицата :

450 грама замразена сладка царевица

струйка зехтин

1 щипка червен пипер

1 щипка балканска чубрица

щипка сол

За гарниране : 1/2 краставица, цвят от глухарче

Сложете замразената царевица в съд за варене на пара.Варете 10 минути и охладете.Смесете с подправките, солта и зехтина.

    Почистете долната твърда част на аспержите.Измийте ги и ги варете на пара до промяна на цвета.

    Сервирайте в плато царевицата и аспержите.Поръсете аспержите с чесъна на прах и сумака.Полейте със зехтина и украсете с глухарче и полумесеци краставици.

     Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар