НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
120 грама киноа
500 мл. вода
сол на вкус
250 грама аспержи
2 връзки корени от копър
4 - 5 стръка пресен копър
ленено масло
Измийте аспержите и отрежете долната твърда част на 2 см. от основата.Всяка аспержа нарежете на парченца, но оставете ненарязана горната част / с дължина 10 -12 см. /.
Измийте киноата в гевгир.Нарежете копъра.
Сложете водата да заври, подсолете и изсипете киноата.Намалете огъня до минимум и оставете така да ври под капак 10 минути.Добавете нарязаните аспержи и корените копър.Разбъркайте хубаво.Оставете на котлона още 5 минути .Дългите аспержи варете 3 минути до промяна на цвета.
Сервирайте киноата леко топла като отгоре подредите аспержите.Поръсете с ленено масло и пресен копър и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар