КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 27 април 2024 г.

Киноа с аспержи , ленено масло и копър / Quinoa with asparagus, linseed oil and dill /

 



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

120 грама киноа

500 мл. вода

сол на вкус

250 грама аспержи

2 връзки корени от копър

4 - 5 стръка пресен копър

ленено масло

    Измийте аспержите и отрежете долната твърда част на 2 см. от основата.Всяка аспержа нарежете на парченца, но оставете ненарязана горната част / с дължина 10 -12 см. /.

  Измийте киноата в гевгир.Нарежете копъра.

   Сложете водата да заври, подсолете и изсипете киноата.Намалете огъня до минимум и оставете така да ври под капак 10 минути.Добавете нарязаните аспержи и корените копър.Разбъркайте хубаво.Оставете на котлона още 5 минути .Дългите аспержи варете 3 минути до промяна на цвета.

     Сервирайте киноата леко топла като отгоре подредите аспержите.Поръсете с ленено масло и пресен копър и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар