Просото се приготвя лесно и бързо.Вкусна и засищаща храна.Приготвих го с патладжан останал в хладилника и малко зелени подправки.
НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ :
1 ч.ч. просо
1 голям патладжан
1 тиквичка
2 шепи смес от листа спанак, киселец, копър, магданоз, целина
1 ч.л. куркума
3 - 4 скилидки чесън
1 ч.л. келтска сол
струйка зехтин
2 1/2 ч.ч. вода
Обелете патладжана и го нарежете на едри кубчета.Тиквичката също почистете и нарежете на едри кубчета.В мазнина и малко вода задушете зеленчуците за 10 минути.Добавете измитото просо, солта и куркумата.Залейте с водата и оставете да заври.Веднага намалете огъня до минимум и варете под капак до поемане на водата.Охладете .
Нарежете зеленината на тънки ивички и я добавете в леко топлото ястие.Разбъркайте внимателно и сервирайте.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар