КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 27 април 2024 г.

Две салати с броколи с различна визия и вкус / Two broccoli salads with different look and taste /

 




   Реших да изпробвам различни начини за приготвяне на броколи.

1/  250 грама броколи се пускат във вряща вода / 500 мл. / без сол и котлона се изключва.На тих огън под капак врат 5 минути.Остават така в съда до пълното им охлаждане.Сервират се поляти с лим. сок и зехтин върху канапе от рукула.

2/ 250 грама броколи се пускат във вряща вода без сол и котлона се изключва.Врат на тих огън под капак 4 - 5 минути и веднага се изваждат от водата.Оставят се да изстинат на стайна температура.Друг начин е да се охладят под течаща вода или да се поставят във вода с кубчета лед.Сервират се с лим. сок, зехтин, сол, чесън и червен пушен пипер.

       Опитайте !









Няма коментари:

Публикуване на коментар