Реших да изпробвам различни начини за приготвяне на броколи.
1/ 250 грама броколи се пускат във вряща вода / 500 мл. / без сол и котлона се изключва.На тих огън под капак врат 5 минути.Остават така в съда до пълното им охлаждане.Сервират се поляти с лим. сок и зехтин върху канапе от рукула.
2/ 250 грама броколи се пускат във вряща вода без сол и котлона се изключва.Врат на тих огън под капак 4 - 5 минути и веднага се изваждат от водата.Оставят се да изстинат на стайна температура.Друг начин е да се охладят под течаща вода или да се поставят във вода с кубчета лед.Сервират се с лим. сок, зехтин, сол, чесън и червен пушен пипер.
Опитайте !
Няма коментари:
Публикуване на коментар