" Последните няколко години непрекъснато ям салати с маринован кейл, защото са много лесни за приготвяне и са вкусно допълнение почти към всяко ястие.Тази рецепта е страхотно попадение с вълшебния си вкус и аромат, които се дължат на сусамовото олио и сусамовите семена.След като опитах така приготвения кейл за пръв път, след това го ядох всеки ден в продължение на месец.Просто не можеш да се наситиш ! " - пише авторката на книгата " Вкусно с Ела всеки ден ".
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
ЗА 1 ПОРЦИЯ :
100 грама кейл / листно зеле /
11/2 с. л. сусамово олио
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. зехтин
1 с. л. сусамов тахан
1 ч.л. сос " Тамари " / соев сос /
сок на 1/2 лайм
шепа сусам
шепа слънчоглед
Откъснете дръжките на листното зеле и ги изхвърлете ; сложете листата в купа.
Залейте листата зеле със сусамовото олио, оцета, зехтина, сусамовия тахан, соса " Тамари " и сока от лайм и около 1 минута енергично втривайте съставките в листата, докато те омекнат и се слегнат.
Поръсете салатата със сусама и слънчогледа и сервирайте.
" За по - богата салата добавете печени зеленчуци : червено цвекло, сладки или обикновени картофи и тиква са чудесни добавки.Можете да прибавите парченца авокадо.Също обичам да заливам кейла със супа и се получава вкусно топло ястие. " - пише авторката.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар