КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 18 април 2024 г.

Лимонова киноа / Lemon quinoa /

 




     Това е рецепта отново от книгата " Вкусно с Ела всеки ден ". Характерна е добавката на лимонов сок.Аз добавих и кора от лимон за по - силен и устойчив аромат.Киноата използвам за гарнитура. Към нея сервирах и варен зелен фасул и пресен спанак с репички, копър и магданоз.

Ето какво пише Ела Милс за тази гарнитура : " Това е многократно изпитана рецепта.Обичам да имам винаги от тази зърнена основа, защото мога да приготвя набързо нещо с нея.Съчетава се чудесно с всички зеленчуци и ме кара да се чувствам страхотно. По - лека е от ориза и елдата и е прекрасно допълнение към здравословния обяд. Особено си подхожда с пикантен хумус с куркума и печена тиква и сладки картофи. "

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

180 грама киноа

600 мл. вода

сок от 11/2 лимони

сол на вкус

    Сложете в дълбок тиган киноата, лимоновия сок и малко сол и налейте 600 мл. вода.

      Поставете на умерен огън да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри тихо 15 минути, докато киноата поеме течността.

     Оставете киноата да изстине и я приберете в съд с херметическо затваряне в хладилника.Съхранявайте 3 дни.

     Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар