Това е рецепта отново от книгата " Вкусно с Ела всеки ден ". Характерна е добавката на лимонов сок.Аз добавих и кора от лимон за по - силен и устойчив аромат.Киноата използвам за гарнитура. Към нея сервирах и варен зелен фасул и пресен спанак с репички, копър и магданоз.
Ето какво пише Ела Милс за тази гарнитура : " Това е многократно изпитана рецепта.Обичам да имам винаги от тази зърнена основа, защото мога да приготвя набързо нещо с нея.Съчетава се чудесно с всички зеленчуци и ме кара да се чувствам страхотно. По - лека е от ориза и елдата и е прекрасно допълнение към здравословния обяд. Особено си подхожда с пикантен хумус с куркума и печена тиква и сладки картофи. "
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
180 грама киноа
600 мл. вода
сок от 11/2 лимони
сол на вкус
Сложете в дълбок тиган киноата, лимоновия сок и малко сол и налейте 600 мл. вода.
Поставете на умерен огън да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри тихо 15 минути, докато киноата поеме течността.
Оставете киноата да изстине и я приберете в съд с херметическо затваряне в хладилника.Съхранявайте 3 дни.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар