КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 14 април 2024 г.

Разядка от червена леща с тахан / Red lentils appetizer with tahini /

 



    Тази рецепта е на Соня Алан , за което и благодаря.Прекрасен хумус от червена леща се получава.Накрая задължително се залива със зехтин и се поръсва с подправки.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. червена леща

11/2 - 2 ч.ч. вода

1 ч.л. сол

1 кафена лъжичка смлян кимион

2 скилидки чесън

1 /2 чашка тахан

лимонов сок

За поръсване отгоре : струйка зехтин, пушен червен пипер, смлян кимион, пресен магданоз

   Сварете лещата и добавете към нея сока от лимона, тахана, кимиона, чесъна.Пасирайте.

    Сервирайте хумоса от червена леща в съд, залейте с малко зехтин отгоре, поръсете с подправки и магданоз.

      Да Ви е сладко !




Няма коментари:

Публикуване на коментар