Тази рецепта е на Соня Алан , за което и благодаря.Прекрасен хумус от червена леща се получава.Накрая задължително се залива със зехтин и се поръсва с подправки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 ч.ч. червена леща
11/2 - 2 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
1 кафена лъжичка смлян кимион
2 скилидки чесън
1 /2 чашка тахан
лимонов сок
За поръсване отгоре : струйка зехтин, пушен червен пипер, смлян кимион, пресен магданоз
Сварете лещата и добавете към нея сока от лимона, тахана, кимиона, чесъна.Пасирайте.
Сервирайте хумоса от червена леща в съд, залейте с малко зехтин отгоре, поръсете с подправки и магданоз.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар