Отново рецепта от книгата " Вкусно с Ела всеки ден ".Това пюре има по - груба текстура от обикновеното, особено със сотирани зеленчуци и хрупкаво листно зеле.Ако не белите картофите консистенцията става страхотна, а синапа, кимиона и лютия пипер придават богат вкус.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
3 средни картофа / 200 грама /
6 бейби царевички
1/2 тиквичка
3 стръка броколи за задушаване / или 3 розички обикновено броколи /
4 с.л. зехтин
сол и черен пипер
1 ч.л. сушена мащерка
голяма шепа от листно зеле / кейл /
1 ч.л. млян кимион
1/2 ч.л. зърна синап
1/2 ч.л. едро млян лют червен пипер
Нарежете картофите на четвъртинки, няма нужда да ги белите.Сложете ги в тенджера, залейте ги със студена вода да ги покрие, оставете да заври, намалете на тих огън и варете 25 - 30 минути, докато омекнат.
Междувременно пригответе останалите зеленчуци.Разрежете царевичките наполовина по дължина, тиквичката - на колелца.Нарежете броколито на парченца по 2.5 см / розичките - наполовина /.
Загрейте фурната на 200 градуса / 180 С с вентилатор /.
В тиган с малко зехтин сложете броколито, поръсете със сол и черен пипер и гответе 5 минути, след което добавете царевицата, тиквичката и сушената мащерка.Гответе 15 минути като раздрусвате тигана през няколко минути, за да не загорят зеленчуците.
Откъснете дръжките на кейла, поставете листата в тава и поръсете с малко зехтин и сол.Печете във фурната около 8 минути, докато листата станат хрупкави, но внимавайте да не изгорят.
Когато картофите са готови, отцедете ги и ги сложете в купа.Намачкайте ги на едро с вилица, сипете останалия зехтин и добавете кимиона, синапа и лютия пипер, подправете със сол и черен пипер.Разбъркайте, прехвърлете пюрето в друга купа и отгоре поставете сотираните зеленчуци и хрупкавото листно зеле.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар