КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 14 април 2024 г.

Картофено пюре със сотирани зеленчуци / Mashed potatoes with sautéed vegetables /

 


       Отново рецепта от книгата " Вкусно с Ела всеки ден ".Това пюре има по - груба текстура от обикновеното, особено със сотирани зеленчуци и хрупкаво листно зеле.Ако не белите картофите консистенцията става страхотна, а синапа, кимиона и лютия пипер придават богат вкус.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

3 средни картофа / 200 грама /

6 бейби царевички

1/2 тиквичка

3 стръка броколи за задушаване / или 3 розички обикновено броколи /

4 с.л. зехтин

сол и черен пипер

1 ч.л. сушена мащерка

голяма шепа от листно зеле / кейл /

1 ч.л. млян кимион

1/2 ч.л. зърна синап

1/2 ч.л. едро млян лют червен пипер

   Нарежете картофите на четвъртинки, няма нужда да ги белите.Сложете ги в тенджера, залейте ги със студена вода да ги покрие, оставете да заври, намалете на тих огън и варете 25 - 30 минути, докато омекнат.

   Междувременно пригответе останалите зеленчуци.Разрежете царевичките наполовина по дължина, тиквичката - на колелца.Нарежете броколито на парченца по 2.5 см / розичките - наполовина /.

    Загрейте фурната на 200 градуса / 180 С с вентилатор /.

   В тиган с малко зехтин сложете броколито, поръсете със сол и черен пипер и гответе 5 минути, след което добавете царевицата, тиквичката и сушената мащерка.Гответе 15 минути като раздрусвате тигана през няколко минути, за да не загорят зеленчуците.

     Откъснете дръжките на кейла, поставете листата в тава и поръсете с малко зехтин и сол.Печете във фурната около 8 минути, докато листата станат хрупкави, но внимавайте да не изгорят.

    Когато картофите са готови, отцедете ги и ги сложете в купа.Намачкайте ги на едро с вилица, сипете останалия зехтин и добавете кимиона, синапа и лютия пипер, подправете със сол и черен пипер.Разбъркайте, прехвърлете пюрето в друга купа и отгоре поставете сотираните зеленчуци и хрупкавото листно зеле.

       Приятен апетит !









Няма коментари:

Публикуване на коментар