КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 15 март 2025 г.

Крем с блат от бадемово брашно, фурми и какао

 


     Направих този крем с блат по идея на Златка Маркова.С продуктите за блата тя беше направила бонбони.Злате благодаря ти.Аз използвах идеята за блата и направих крем с тиква и крем с банан върху блата с бадемово брашно.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

Блат :

150 грама бадеми

10 фурми без костилки

1 с.л. с връх какао на прах

есенция ванилия

За крема :

1/  печена тиква Хокайдо 

капки масло от кайсиеви ядки

2/ 2 малки банана, 1 кафена чашка орехов тахан

УКРАСА : цели ядки орехи

     Измийте тиквата, нарежете на две по дължина и почистете семките и меката вътрешна част. Нарежете на парчета и изпечете върху хартия за печене.Охладете.

    Пасирайте бананите с пасатор и добавете ореховия тахан.Пасирайте почистената от кората тиква заедно с маслото от каксиеви ядки.

    Смелете бадемите на фино брашно, добавете почистените фурми , какаото и ванилията. Разбъркайте хубаво до хомогенна смес.

    В стъклени съдчета или чашки насипете сместа с бадемово брашно, фурми, какао и ванилия.Оформете блат. Отгоре насипете крема с тиквата, върху него крема с банани.Украсете с цели орехови ядки.

       Да Ви е сладко !


     









Няма коментари:

Публикуване на коментар