КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 18 март 2025 г.

Крем - супа от тиква с бадемово мляко, червена пиперка и гъби / Cream - pumpkin soup with almond milk, paprika and mushrooms /

 


        Направих тази крем - супа по идея от руски сайт.Супата се приготвя без кромид лук и с добавка на сметана.Аз използвах бадемово мляко и не пасирах гъбите както беше в оригиналната рецепта.При поднасяне ако имате магданоз поръсете порциите.Аз не добавих, защото нямах.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

500 грама тиква Хокайдо 

1 червена пиперка капия

800 мл. вода

1 ч.ч. бадемово мляко

2 с.л. зехтин

ЗА ГЪБИТЕ :

500 грама кралски печурки

1 кафена лъжичка келтска сол

1 с.л. зехтин

       Измийте тиквата, нарежете на парчета и обелете кората. Измийте пиперката, почистете семето и нарежете.Сложете зеленчуците в тенджера, добавете водата и варете до омекване.Накрая добавете бадемовото мляко и разбъркайте.Варете още 5 минути.

     Приготвих гъбите в еър фрайър.Измих, нарязах на филийки и заедно със зехтина и солта поставих в еър фрайъра.Приготвят се на програма с горещ въздух до готовност.

    Супата се пасира заедно с гъбите в оригиналната рецепта.Аз добавих гъбите накрая в предварително пасираната тиква и пиперка.Така гъбите придават приятен вид на порцията. Накрая се добавя и зехтина.

                   Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар