КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 10 март 2025 г.

Печени сладки картофи с чесън и кориандър / Roasted sweet potatoes with garlic and coriander /



    Напоследък много често употребявам подправката кориандър.Взаимствах по - честата и употреба при приготвяне на варена леща.Но тя се използва и при приготвяне на мариновано месо, десерти, супи както и хляб.Направих печени сладки картофи със счукан чесън и кориандър.

 НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

4 - 5 големи сладки картофа

1 глава чесън - малка

зърна кориандър

1 щипка келтска сол

зехтин

   Измийте сладките картофи, почистете ги и ги сружете по дължина на две равни части.Направете с нож разрези по повърхността във форма на ромб.Намажете със зехтин и поставете върху хартия за печене.Печете около 1 час във фурна при температура 200 градуса. Картофите трябва добре да омекнат.

   Почистете чесъна, нарежете го и го поставете в дървено хаванче.Добавете и зърна кориандър и сол по вкус.Счукайте всичко и намажете всеки картоф с четка.Изключете фурната и оставете така докато картофите се охладят.Сервират се студени. 

               Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар