Напоследък много често употребявам подправката кориандър.Взаимствах по - честата и употреба при приготвяне на варена леща.Но тя се използва и при приготвяне на мариновано месо, десерти, супи както и хляб.Направих печени сладки картофи със счукан чесън и кориандър.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
4 - 5 големи сладки картофа
1 глава чесън - малка
зърна кориандър
1 щипка келтска сол
зехтин
Измийте сладките картофи, почистете ги и ги сружете по дължина на две равни части.Направете с нож разрези по повърхността във форма на ромб.Намажете със зехтин и поставете върху хартия за печене.Печете около 1 час във фурна при температура 200 градуса. Картофите трябва добре да омекнат.
Почистете чесъна, нарежете го и го поставете в дървено хаванче.Добавете и зърна кориандър и сол по вкус.Счукайте всичко и намажете всеки картоф с четка.Изключете фурната и оставете така докато картофите се охладят.Сервират се студени.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар