КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 23 март 2025 г.

Кюфтенца от нахут / Chickpea meatballs /

   




      Тези кюфтенца също направих по рецепта на Златка Маркова.Вкусни са, но според мен задължително трябва да се консумират със сос.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

560 грама варен нахут

5 с.л. с връх нахутено брашно

1 връзка магданоз

1 ч.л. с връх пушен червен пипер

2 с.л. зехтин

сол

 зехтин за овалване на кюфтенцата

          Всички продукти - нахут, нарязан магданоз, червен пипер, зехтин и сол се смилат до хомогенна смес в пасатор. Добавя се нахутеното брашно и се разбърква до хомогенна смес.Правят се малки кюфтенца, овалват се в зехтин и се редят върху хартия за печене в тава.Изпичат се на 200 градуса като могат да се обърнат.

           Злате чудесни, много лесни за приготвяне кюфтенца.Благодаря за рецептата.

           Сервирах с дип от кашу и прясна мента и салата / микс зелени салати, краставица, зехтин, сол, сок от лимон /.

      Приятен апетит !










    





Няма коментари:

Публикуване на коментар