Тези кюфтенца също направих по рецепта на Златка Маркова.Вкусни са, но според мен задължително трябва да се консумират със сос.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
560 грама варен нахут
5 с.л. с връх нахутено брашно
1 връзка магданоз
1 ч.л. с връх пушен червен пипер
2 с.л. зехтин
сол
зехтин за овалване на кюфтенцата
Всички продукти - нахут, нарязан магданоз, червен пипер, зехтин и сол се смилат до хомогенна смес в пасатор. Добавя се нахутеното брашно и се разбърква до хомогенна смес.Правят се малки кюфтенца, овалват се в зехтин и се редят върху хартия за печене в тава.Изпичат се на 200 градуса като могат да се обърнат.
Злате чудесни, много лесни за приготвяне кюфтенца.Благодаря за рецептата.
Сервирах с дип от кашу и прясна мента и салата / микс зелени салати, краставица, зехтин, сол, сок от лимон /.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар