КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 23 март 2025 г.

Дип с прясна мента и кашу / Dip with fresh mint and cashews /

   


        Този дип е по рецепта на Златка Маркова.Направих го със сушена мента преди време.Днес е направен по оригиналната рецепта с прясна мента.Благодаря ти Злате.Чудесен дип се получава.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

80 грама сурово кашу

сок от 1 лимон

малко вода ако е необходимо

5 - 6 с.л. зехтин

3 - 4 стръка прясна мента

2 - 3 скилидки чесън

   Залейте кашуто с вода за 6 часа, отцедете водата и измийте ядките.Смелете всички продукти за дипа в пасатор.Аз не добавям цялото количество зехтин.Накрая заливам дипа със зехтин отгоре за по - дълго съхранение.

      Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар