Рядко използвам рукулата като моно салата.Обикновено я смесвам с друга зеленина или купувам готова микс салата.В началото леко пикантния и вкус и специфичния аромат не ми допадаха, но свикнах и сега я опитах като моно зеленина в една салата с варени печурки. Тази рукула е дребнолистна и по - слабо пикантна.Има още един сорт с по - едри листа.Тя е по - пикантна и по - силно ароматна.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 - 2 шепи рукула
300 грама печурки
сок от 1 лимон
2 с.л. зехтин
1 щипка сол
Варете почистените гъби във вода с малко сок от лимон.Добавете и солта.В 2 плата или чинии за сервиране поставете по 1 голяма шепа рукула.Отгоре насипете охладените печурки / цели или нарязани /.Залейте с лимонов сок и зехтин.
Поднесете салатата веднага и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар