КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 март 2025 г.

Салата от прясна рукула и варени гъби печурки / Salad of fresh arugula and boiled mushrooms mushrooms /

   




           Рядко използвам рукулата като моно салата.Обикновено я смесвам с друга зеленина или купувам готова микс салата.В началото леко пикантния и вкус и специфичния аромат не ми допадаха, но свикнах и сега я опитах като моно зеленина в една салата с варени печурки. Тази рукула е дребнолистна и по - слабо пикантна.Има още един сорт с по - едри листа.Тя е по - пикантна и по - силно ароматна.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 - 2 шепи рукула

300 грама печурки

сок от 1 лимон

2 с.л. зехтин

1 щипка сол

   Варете почистените гъби във вода с малко сок от лимон.Добавете и солта.В 2 плата или чинии за сервиране поставете по 1 голяма шепа рукула.Отгоре насипете охладените печурки / цели или нарязани /.Залейте с лимонов сок и зехтин.

          Поднесете салатата веднага и да Ви е сладко !












Няма коментари:

Публикуване на коментар