КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 26 март 2025 г.

Черен императорски ориз с кедрови ядки, копър и мини печурки / Black imperial rice with pine nuts, dill and mini mushrooms /

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. черен императорски ориз

2 ч.ч. гореща вода

300 грама дребни печурки

2 - 3 стръка копър

1 - 2 с.л. кедрови ядки

сол на вкус

1 с.л. зехтин

   В тенджера поставете водата да заври.Добавете ориза във врящата вода без да го измивате.Варете на умерен огън докато поеме всичката вода.Няколко минути преди да е готов ориза изключете огъня , поставете отгоре на тенджерата хавлия или няколко салфетки и захлюпете с капака .Така влагата се поема от хавлията или салфетката и ориза остава с добре оформени зрънца без да се разпада.

     Гъбите измийте и посолете леко.В уреда еър фрайър добавете зехтина и осолените гъби. Разбъркайте с дървена лопатка.Включете програма " горещ въздух ".На всеки 5 минути разбърквайте . 

  Върху канапе от охладения ориз подредете гъбите, наръсете с кедрови ядки и украсете със стръкчета пресен копър.

     Да Ви е сладко !






Няма коментари:

Публикуване на коментар