НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 ч.ч. черен императорски ориз
2 ч.ч. гореща вода
300 грама дребни печурки
2 - 3 стръка копър
1 - 2 с.л. кедрови ядки
сол на вкус
1 с.л. зехтин
В тенджера поставете водата да заври.Добавете ориза във врящата вода без да го измивате.Варете на умерен огън докато поеме всичката вода.Няколко минути преди да е готов ориза изключете огъня , поставете отгоре на тенджерата хавлия или няколко салфетки и захлюпете с капака .Така влагата се поема от хавлията или салфетката и ориза остава с добре оформени зрънца без да се разпада.
Гъбите измийте и посолете леко.В уреда еър фрайър добавете зехтина и осолените гъби. Разбъркайте с дървена лопатка.Включете програма " горещ въздух ".На всеки 5 минути разбърквайте .
Върху канапе от охладения ориз подредете гъбите, наръсете с кедрови ядки и украсете със стръкчета пресен копър.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар