КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 8 март 2025 г.

Печена тиква хармоника по руска рецепта / Baked pumpkin accordion according to a Russian recipe /

    


    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ ДАМИ ! ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ !БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ !

       Днес реших да направя за празника печена тиква.Преди известно време гледах една рецепта по руски канал, която ме впечатли и бях решила да приготвя .Днес ще направя тиквата подобно на картофите хармоника с подправки в солен вариант.Подправките и сместа за намазване на тиквата могат да са различни.Кой каквито обича и предпочита.Могат да се добавят и сосове като соев сос, сос териаки или други.Аз използвах за мариноване само пушен пипер и чесън.И така да започваме :

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 малка тиква Хокайдо

1 малка глава чесън

зехтин

келтска сол

пушен червен пипер

      Измийте тиквата и отрежете капаче откъм дръжката.Срежете по дължина на две равни части.Почистете от семето и вътрешната мека част. Внимателно обелете кората с нож или белачка за зеленчуци / картофи. Нарежете на тънки резени всяка половина с помощта на 2 дървени пръчици за китайска храна.Пръчиците се поставят от двете страни на всяка половина.С нож се правят тънки разрези , но не до края.Цялата тиква се намазва с мазнина и се поставя в тава застлана с хартия за печене.

    Пече се до готовност.Преди да се извади се намазва със счукан чесън, сол и пушен червен пипер.Подправките се разбъркват в малко зехтин.

     Поднесете тиквата охладена и да Ви е сладко !















Няма коментари:

Публикуване на коментар