КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 23 март 2025 г.

Печени патладжани с мента и чесън / Roasted eggplants with mint and garlic /

 



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

4 - 5 средно големи патладжани

зехтин

4 - 5 стръка мента

3 - 4 скилидки чесън

50 мл. вода

     Измийте патладжаните и почистете дръжките.Срежете на 2 по дължина.С нож направете резки по повърхността на патладжаните във формата на ромб. Намажете със зехтин.Изпечете върху хартия за печене на 200 градуса.

    Смелете в пасатор ментата с чесъна, малко вода и 1 с.л. зехтин.Намажете патладжаните и украсете със стрък мента.

     Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар