КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 11 септември 2022 г.

Полента с козе сирене и белтъци / Polta with goat's cheese and egg whites /


 

        Тази полента може да се приготви за закуска, обяд или вечеря.Гарнирах я с варени белтъци и козе сирене.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 ч.ч. / 250 мл. / царевичен грис

3 ч.ч. / 250 мл. / вода

1 ч.л. сол

За гарниране : 2 сварени белтъка, 200 грама козе сирене, 2 - 3 скилидки чесън, червен пипер, чубрица, зехтин

     В студената вода с добавената сол изсипете гриса и загрейте на огъня в тенджера с дебело дъно.Когато сместа се загрее, но не кипи намалете огъня.Бъркайте енергично докато полентата се сгъсти и лъжицата образува " пътечка ".

    Свалете от огъня и веднага насипете топлата полента във формички.С лъжица потопена в зехтин заравнете повърхността на полентата и оставете да изстине.

    Моите формички са от стъкло, но силиконови също са много удобни.Направих полента за 4 порции.Обърнете в плато формичките и гарнирайте с настъргани белтъци, козе сирене, чубрица, червен пипер, нарязан чесън и зехтин.

      Да Ви е сладко !







  


2 коментара:

  1. О, това е и красиво, и вкусно. Липсва ми само малко мазнинка тук:)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз понякога добавям мазнина когато варя царевичния грис.Но тук не използвах мазнина.С мазнина определено е по - вкусно.

    ОтговорИзтриване