Тази полента може да се приготви за закуска, обяд или вечеря.Гарнирах я с варени белтъци и козе сирене.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 ч.ч. / 250 мл. / царевичен грис
3 ч.ч. / 250 мл. / вода
1 ч.л. сол
За гарниране : 2 сварени белтъка, 200 грама козе сирене, 2 - 3 скилидки чесън, червен пипер, чубрица, зехтин
В студената вода с добавената сол изсипете гриса и загрейте на огъня в тенджера с дебело дъно.Когато сместа се загрее, но не кипи намалете огъня.Бъркайте енергично докато полентата се сгъсти и лъжицата образува " пътечка ".
Свалете от огъня и веднага насипете топлата полента във формички.С лъжица потопена в зехтин заравнете повърхността на полентата и оставете да изстине.
Моите формички са от стъкло, но силиконови също са много удобни.Направих полента за 4 порции.Обърнете в плато формичките и гарнирайте с настъргани белтъци, козе сирене, чубрица, червен пипер, нарязан чесън и зехтин.
Да Ви е сладко !
О, това е и красиво, и вкусно. Липсва ми само малко мазнинка тук:)
ОтговорИзтриванеАз понякога добавям мазнина когато варя царевичния грис.Но тук не използвах мазнина.С мазнина определено е по - вкусно.
ОтговорИзтриване