КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 13 септември 2022 г.

Плато от прясна тученица с тиквички на грил, козе сирене и кедрови ядки / plater off fresh tunic whit grilled jucini, goot cheese ant pine notts /

 



       Това плато направих с тученица лесно и бързо.Използвах предварително изпечени тиквички на грил.Гарнирах с кедрови ядки и прясно козе сирене.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

2 тиквички

зехтин

100 грама прясно козе сирене

20 грама кедрови ядки

прясна тученица

    Почистете тиквичките в двата края и ги нарежете на дълги, тънки ленти.Изпечете ги на грил тиган или скара, предварително намазани с мазнина.

  Измийте тученицата и я накъсайте на малки стръкчета.Поставете я в плато.Отгоре наръсете с малко кедрови ядки.Гарнирайте с печените тиквички, козе сирене , нарязано на парченца.Завършете отново с кедрови ядки и струйка зехтин.

    Приятен апетит !











2 коментара:

  1. Чудесно. Наскоро за първи път опитах тученица и много ми допадна, няма от къде да си набера, по улиците на София виждам:)), уви, но на село като ходих, не видях, да е на чисто.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз много обичам тученица.Тя лесно се засява в сандъче на терасата.А често се явява плевел когато има засяти други растения.Вече виждам, че много хора я употребяват.

      Изтриване