КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 9 септември 2022 г.

Печени патладжани на фурна с домати и сминдух / Roasted aubergines in an oven with tomatoes and sminugre /

 



    Тази рецепта за приготвяне на патладжани е лесна и много бърза за направа.Начинът на нарязване ми хареса от едно клипче и използвах така нарязаните зеленчуци за печене във фурната.Не използвах сол при приготвянето.Но предварително може да се поставят в солена вода или да се посолят леко за да се отдели горчивия сок.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ /

1 кг. патладжани

1 голям домат

сминдух

зехтин / олио

хартия за печене

    Измийте и почистете патладжаните от дръжките.Нарежете всеки зеленчук на 3 равни по дължина части.Всяка част поставете между две еднакви дървени лопатки и режете на ивици до лопатките.Обърнете парчето патладжан без да го въртите наляво или надясно и отново режете на ивици до лопатките.

       Така приготвените патладжани поставете върху намазана хартия за печене.Отгоре намажете зеленчуците с мазнина и печете на 200 градуса до зачервяване.

ВНИМАНИЕ ! Бързо се изпичат патладжаните и трябва да се наблюдават.Когато се запекат от едната страна се обръщат.

     Гарнирах охладените патладжани с нарязан на парченца домат и сминдух.

                     Приятен апетит !




















Няма коментари:

Публикуване на коментар