Тази рецепта за приготвяне на патладжани е лесна и много бърза за направа.Начинът на нарязване ми хареса от едно клипче и използвах така нарязаните зеленчуци за печене във фурната.Не използвах сол при приготвянето.Но предварително може да се поставят в солена вода или да се посолят леко за да се отдели горчивия сок.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ /
1 кг. патладжани
1 голям домат
сминдух
зехтин / олио
хартия за печене
Измийте и почистете патладжаните от дръжките.Нарежете всеки зеленчук на 3 равни по дължина части.Всяка част поставете между две еднакви дървени лопатки и режете на ивици до лопатките.Обърнете парчето патладжан без да го въртите наляво или надясно и отново режете на ивици до лопатките.
Така приготвените патладжани поставете върху намазана хартия за печене.Отгоре намажете зеленчуците с мазнина и печете на 200 градуса до зачервяване.
ВНИМАНИЕ ! Бързо се изпичат патладжаните и трябва да се наблюдават.Когато се запекат от едната страна се обръщат.
Гарнирах охладените патладжани с нарязан на парченца домат и сминдух.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар