КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 9 септември 2022 г.

Печени пиперки с прясно козе сирене, кедрови ядки, зелен лук и босилек / Roasted peppers with fresh goat's cheese, pine nuts, green onions and basil /

 







    Сега е сезона на печените пиперки и патладжани.Правя ги през всеки сезон.Имам винаги печени пиперки и във фризера.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

20 - 22 печени белени големи пиперки Капия

100 - 150 грама прясно, несолено козе сирене

2 - 3 стръка босилек

20 - 25 грама кедрови ядки

1 връзка зелен лук с мустачките / 5 - 6 стръка /

5 - 6 с.л. зехтин

сок от 1/2 лимон

     Извадете семето на пиперките и ги измийте добре.Подсушете ги, изпечете и обелете.Нарежете всяка пиперка на тънки ивички.

    Ситно нарежете и зеления лук заедно с мустачките.Сиренето нарежете на парченца, а босилека - на ивички.

    Всички продукти поставете в купа и хубаво разбъркайте.Поднесете пиперките след като се овкусят добре за 1/2 - 1 час.

         Приятен апетит !














Няма коментари:

Публикуване на коментар