Направих есенно ястие с мини патладжанчета и пиперки набрани от нашата градина.Получи се вкусен зеленчуков сос без добавка на сгъстител - брашно, нишесте или картоф.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кг. мини патладжанчета
1/2 кг. пиперки капия в различни цветове
1 ч.л. сол
зехтин
100 мл. вода
Измийте зеленчуците и почистете дръжките и семената.Пиперките нарежете на ленти.По повърхността на всяко патладжанче направете прорези с нож във формата на ромб.
Поставете патладжанчетата в купа с леко подсолена вода за 15 - 20 минути за да се отдели горчивия сок.
Загрейте зехтина и водата, добавете солта и измитите патладжанчета и пиперки.Гответе на силен огън като разбърквате често.Когато водата изври наполовина намалете огъня до минимум и гответе до готовност.Ястието трябва да остане с малко сос, а зеленчуците да запазят формата си.
Сервирайте ястието топло или студено и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар