КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 16 септември 2022 г.

Ястие от мини патладжани и пиперки / Dish of mini aubergines and peppers /

   



 Направих есенно ястие с мини патладжанчета и пиперки набрани от нашата градина.Получи се вкусен зеленчуков сос без добавка на сгъстител - брашно, нишесте или картоф.

  НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кг. мини патладжанчета
1/2 кг. пиперки капия в различни цветове
1 ч.л. сол
зехтин
100 мл. вода

    Измийте зеленчуците и почистете дръжките и семената.Пиперките нарежете на ленти.По повърхността на всяко патладжанче направете прорези с нож във формата на ромб.
    Поставете патладжанчетата в купа с леко подсолена вода за 15 - 20 минути за да се отдели горчивия сок.
    Загрейте зехтина и водата, добавете солта и измитите патладжанчета и пиперки.Гответе на силен огън като разбърквате често.Когато водата изври наполовина намалете огъня до минимум и гответе до готовност.Ястието трябва да остане с малко сос, а зеленчуците да запазят формата си.
     Сервирайте ястието топло или студено и да Ви е сладко !










Няма коментари:

Публикуване на коментар