КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 17 септември 2014 г.

Натурално крем - сирене от макадамия и кашу с шафран / Natural cream - cheese and cashew nuts with saffron /

Ядки   от   макадамия
           КАШУ -  Към сем.Смрадликови принадлежи и акажуто / Anacardium occidentale /, чийто плодове са орехи, известни под името кашу.Дългите 5 - 10 см. и надебелени, сочно месести плодни дръжки имат крушовидна форма и са тъмножълти до червени на цвят.От тях се оформя възкисел и ароматен плод, който се яде суров или преработен.Годишно в Индия се събират до 25000 тона кашу.
    Орехът кашу или слонска въшка е костилков плод с бъбрековидна форма, чиято плодна стена съдържа разяждащо масло,което предизвиква мехури по кожата.Употребяват се богатите с резервни вещества семена на кашуто.
  Дървото е вечнозелено, разпространено в Бразилия, Танзания, Мозамбик, Кения, Индия.Плододава до 45 години.
  Ядките кашу са богати на магнезий, фосфор, желязо, поради това то е подходящо за диабетици.
  МАКАДАМИЯ -  Макадамията е най - калоричната ядка, разпространена в Източна Австралия, Нова Каледония и Индонезия.Нарича се още австралийски орех и е кръстена на шотладския химик Джон Макадам.Познати са 7 вида, от които 5 са отровни и 2 ядливи.
  Макадамията съдържа мононаситени мазнини, калий, калций, желязо, селен, фосфор.
 За  това сирене използвах ядките  на  макадамията / 50 грама / и ядките на кашуто /100 грама / .Накиснете ядките във вода, да ги покрие напълно за 6 часа.Смелете ги в блендер и добавете водата от накисването.Отново блиндирайте като добавите и сок от един лимон.Оставете на стайна температура 12 часа, добавете щипка шафран и разбъркайте.Можете да съхраните в хладилник до 2 - 3 дни.
  Да ви е сладко !

Ядките  от макадамия и кашу - подготвени за накисване
Смилане на накиснатите ядки в блендера


Добавяне  на шафрана

Готовото  за консумация  крем - сирене

Няма коментари:

Публикуване на коментар