КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 25 септември 2014 г.

Лека противодиабетична салата / Light antidiabetic salad /



      Тази лека салата е подходяща както за предястие, така и за основно ястие.Зеленчуците, които съм подбрала са подходящи за използване почти през цялата година.Салатката се приготвя бързо и може да се използва от диабетици и хора, страдащи от заболявания на стомаха и червата.Количествата на продуктите са произволни, ако се използва повече царевица салата може спокойно да служи и за основно ястие.През зимния сезон могат да се добавят праз и магданоз.
НЕОБХОДИМИ  СА ВИ : 1 краставица, 1 среден по големина морков, 100 грама млечна царевица и 1 червена пиперка - капия, сок от 1/2 лимон, 3 - 4 с.л.зехтин, щипка хималайска сол.
    Начинът на нарязване на зеленчуците е различен, според вкуса и желанието.Аз нарязах краставицата, след като я обелих на две по дължината.След това на парченца.Пиперката измийте, почистете от семената и нарежете на лентички. Обеленият морков нарежете на две по дължината, а след това на парченца.Добавете измита с топла вода и отцедена царевица, овкусете със зехтин, лимонов сок и хималайска сол - на вкус.
    Да ви е сладко !







Няма коментари:

Публикуване на коментар