КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 29 септември 2014 г.

Паста от босилек, червени пиперки и моркови / Paste of basil, red peppers and carrots /



         Тази  вкусна паста е подходяща за гарниране на пресни зеленчуци, за добавка към супи или за консумация при бързи вечери в съчетание с ядки, сирене, печени на грил зеленчуци.Приготвя се в блендера много бързо и лесно.Просто смиламе 1 нарязан морков, 2 -3 червени пиперки, 2 - 3 връзки пресен италиански босилек, 1-2 склидки чесън, сок от 1/2 лимон, 2 - 3 с.л. зехтин, 1 щипка хималайска сол.
   Всички продукти се пюрират много добре до получаване на гъста паста.
      Да ви е сладко !







2 коментара:

  1. Не зная, коя от всичките ти есенни предложения ме впечатлява най-много, Елена - много интересни, здравословни, апетитно и обяснително поднесени.
    Благодаря ти, много нови неща научавам от теб,
    хубав слънчев и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Рецептите са прости и лесни за приготвяне, Дианка.Старая се да подбирам рецепти, които оказват и силно лечебно въздействие.Все повече хора имат проблеми със здравето, за жалост и решението е промяна в начина на хранене в една или друга посока.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване