Млека можем да приготвим от различни видове ядки.Те са лесносмилаеми, с приятен вкус и могат да се дават на малки деца и тежко болни.
Днешното ми предложение е за мляко от бадеми.Аз не обелих бадемите, но могат да се използват и обелени, чрез попарване в гореща вода ядки.
Накиснете бадемите за 12 часа във вода, аз използвах 100 грама сурови бадеми.Смелете ядките в пасатор или кухненски робот , добавете водата и отново блиндирайте до получаване на хубава хомогенна течност.Количеството на водата може да варира, в зависимост от това каква гъстота на млякото желаете да получите.Аз използвах 1 1/2 ч.ч. вода от накисването на бадемите.
Към това мляко може да се добавят мед, кленов сироп, стевия на вкус.Ако желаете може към млякото да добавите 1 банан или плод по желание.
Приятен апетит !
Поставяне на накиснатите във вода ядки в приставката за смилане на ядки / на блендера / |
Готовото за сервиране бадемово мляко |
Няма коментари:
Публикуване на коментар