КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 11 септември 2014 г.

За консумацията на миди и гъби - за или против ? / Consumption of mussels and mushrooms - for or against ? /

     Някои суровоядци употребяват гъбите в сушено състояние, а други са против консумацията им.Всички видове гъби са нефотосинтезиращи растения, т. е. те не синтезират и натрупват хлорофил.Диворастящите гъби обаче, в зависимост от мястото, на което са расли натрупват в големи количества тежки метали и всякакви други отрови.Дори и гъбата да не е отровна / като вид / може да предизвика отравяне от натрупаните в нея токсини.Гъбите имат тази склонност.
   Отравянията от гъби протичат много тежко, дори понякога те трудно се разпознават поради факта, че гъбите са консумирани преди 1 - 2 дни.В някои случаи лекарят дори забравя да попита болния какво е консумирал и го лекува по друга диагноза.
    В Китай обаче от векове консумират гъби и някои видове са навлезли и на нашия пазар.За някои видове се твърди, че лекуват рак, за други ,че са много полезни.Аз не мога да дам мнение по този въпрос тъй като не съм консумирала никога какъвто и да е вид китайски гъби.Мисля само, че ракът като заболяване се дължи и предизвиква от силен стрес и дълга интоксикация на организма в продължение на години.
     Човек трябва да си създаде свой, характерен за него режим на живот, съчетан с периодични пречиствания на организма / постене, диета само на сокове, само на вода, само на плодове / през определени периоди от време.Много е полезно веднъж седмично 24 часа да се пие само вода или сок.
   В случай, че вие консумирате гъби използвайте винаги култивирани или диворастящи от чисти места, които познавате.
   Мидите също имат склонност да натрупват много токсини, отравянията с тях протичат тежко, ако ги използвате за храна внимавайте.Те трябва винаги да са пресни.Същото се отнася за раците и скаридите.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар