КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 15 септември 2014 г.

Салата от червено цвекло, моркови, целина и чесън / Salad of beetroot, carrot, celery and garlic /

 

      Есента настъпи и на почит са кореноплодните зеленчуци.Те са незаменими при лечението на тежки заболявания, богати на ценни витамини и микроелементи.Морковът е царят сред кореноплодите, а цвеклото - незаменим зеленчук при всички заболявания на половите органи и кръвта.Целината също има своите предимства при лечение на костно - ставните заболявания, а чесъна е незаменим помощник през зимния сезон в борбата срещу грипа.
    За тази салата използвайте произволни количества от посочените зеленчуци.В зависимост от това кой от тях искате да преобладава подберете и количеството му.Измийте зеленчука, настържете всички кореноплоди на едрото ренде.Счукайте с малко сол чесъна в дървена гаванка.Ако използвате листа на целината, нарежете ги на ситно като използвате сатърче за нарязване на зеленчуци.
   Ако имате някакво заболяване като - хемороиди, възпалиние на червата, язва внимавайте много.Напълно изключете чесъна или го запарете за 1 минута в гореща вода и след това го счукайте и добавете.
   Разбъркайте всичко в голяма купа и поднесете салатата овкусена със зехтин, лимонов сок или ябълков оцет на вкус.
    Да ви е сладко !

Подготовка на зеленчуците

Счукване на чесъна в дървена гаванка


Салатата в готов за поднасяне вид


Няма коментари:

Публикуване на коментар