КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 26 септември 2014 г.

Диета при заболявания на бъбреците и пикочния мехур / Diet for diseases of the kidneys and the bladder /

         Суровоядството е царицата за лечението на бъбреците и то трябва да се приложи в пълната му  форма  т. е. 100 % при тежките заболявания на бъбреците и мехура.Всички сурови храни се преработват и усвояват лесно от тези органи.Заболяванията на бъбреците, като се започне от възпалението, камъните и се стигне до хидронефрозата и хемодиализата изискват употреба на сурова храна през целия живот.Употребата на кълновете и пониците влияят много благоприятно и те трябва да се приемат не само към салати, но и под форма на сокове.Сокът от пшенични поници е много полезен и трябва да се пие като се започне от 10 и се стигне до 30 - 60 мл.При тези заболявания помага чаят от гръцка коприва, шипки, златна пръчица / енчец /, чай от корени и листа на магданоз, полски хвощ, липов цвят, бял равнец и невен, цариче.
   Дивите растения, приети като чай, пюрета и смутита са идеалната диета при лечението.Всички зеленчуци, плодове, ядки и семена трябва да се приемат по възможност сурови и необработени / без отделяне на зародиша и триците при употреба на зърнените храни /.Употребата на сол трябва да се изключи напълно, могат да се приемат няколко безсолни маслини.Важно значение има употребата на пресни зеленчукови и плодови сокове - до 1 - 1 1/2 л. дневно.
   Предпазването от простуда има значение за възпалението на тези органи и затова е добре шипков чай през зимата да се пие вместо вода.Благотворно действа също и чаят от 1 листо здравец и диви теменужки.Ето растенията, които се прилагат успешно  при тези заболявания :
- полски хвощ
- здравец
- студен извлек от блатен аир
- липов цвят
- шипки
- невен и бял равнец
- диви теменужки
- камшик
- лайка
- царевична свила
- чай от дръжки на вишни
- киселица
- овчарска торбичка
- гръмотрън
- брезови листа и брезов сок
- мащерка
- гръцка и обикновена коприва
- ленено семе
- моркови
- цвекло
- краставица
- целина
- спанак
- магданоз
- кокосов орех
- лимонов сок
- чай или смути с добавка на листа от къпина, малина и ягода
- всички видове плодове, добре узрели
    За бъбречно - болните е добре да употребяват храна, прясна, сочна и сурова и да избягват острите подправки./ хрян, черен пипер, синап, чесън, люти чушки / Лечението с посочените растения може значително да подобри състоянието и да се стигне до пълно излекуване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар