От листата и корените на хряна може да се приготви подправка за супи, ястия и гарнитури.Подправката има лютив вкус и трябва да се използва в малки количества.Хрянът е чудесно средство за регулиране на кръвното налягане.Един лист, добавен към чая намалява
високото кръвно налягане.Листата и коренът са чудесни при грип и простуда.
Пресните листа, в произволно количество,без твърдата жилка в средата нарежете и счукайте в дървена гаванка.Добавете 1 - 2 глави обелен чесън и 1 щипка хималайска сол.Стрийте всичко до гладко пюре в гаванката.Ако използвате корена на хряна го настържете на ситно ренде и го добавете към сместа.Отново претрийте кашата.
В стъклено бурканче насипете подправката и залейте с доброкачествен оцет.
Съхранявайте на хладно или в хладилник.
Добър апетит !
|
Пресни листа от хрян |
|
Почистен корен от хрян |
|
Нарязан на тънки филийки корен от хрян |
|
Тънки филийки чесън |
|
Стриване на листата от хрян с чесъна |
|
Подправката, в процес на приготвяне |
|
Заливане на пастата с домашно приготвен ябълков оцет |
Няма коментари:
Публикуване на коментар