КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 23 септември 2014 г.

Приготвяне на подправка от чесън и хрян / Preparation of spice garlic and horseradish /



      От листата и корените на хряна може да се приготви подправка за супи, ястия и гарнитури.Подправката има лютив вкус и трябва да се използва в малки количества.Хрянът е чудесно средство за регулиране на кръвното налягане.Един лист, добавен към чая намалява
 високото кръвно налягане.Листата и коренът са чудесни при грип и простуда.
   Пресните листа, в произволно количество,без твърдата жилка в средата нарежете и счукайте в дървена гаванка.Добавете 1 - 2 глави обелен чесън и 1 щипка хималайска сол.Стрийте всичко до гладко пюре в гаванката.Ако използвате корена на хряна го настържете на ситно ренде и го добавете към сместа.Отново претрийте кашата.
   В стъклено бурканче насипете подправката и залейте с доброкачествен оцет.
     Съхранявайте на хладно или в хладилник.
             Добър  апетит !

Пресни  листа от  хрян

Почистен корен  от хрян

Нарязан  на тънки филийки корен  от хрян 

Тънки  филийки чесън

Стриване на листата от хрян с чесъна

Подправката, в процес на приготвяне


Заливане на пастата с домашно приготвен ябълков  оцет

Няма коментари:

Публикуване на коментар