КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 1 октомври 2014 г.

Есенни салатни рула / Autumn salad rolls /



     Неусетно дойде есента и е време да поднесем и някои характерни за този сезон зеленчуци.Цял букет от зеленчуци ни очакват по пазарите и е време пълноценно да ги използваме.
   НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА ТАЗИ РЕЦЕПТА СА : 1 зелена салата, 1 зелена и 1 червена пиперка, 1 малка тиквичка, 1 морков, 1 домат, няколко розички карфиол, 1 стрък пресен лук, 50 грама черни маслини без костилка,1 малка, обелена краставица,  зехтин - 2-3 с. л., лимонов сок - 4 с.л., щипка хималайска сол.Аз съм използвала само парчета от зеленчуците, ако ви остане от сместа нарязани зеленчуци гарнирайте с тях друго ястие.
   Нарежете измитите зеленчуци най - напред на тънки ленти по дължина, а после - на ситни кубчета.Разделете карфиола на розички и го нарежете много ситно.Разбъркайте всички зеленчуци в купа и добавете нарязани на ситно маслини, зехтин, хималайска сол и лимонов сок - на вкус.Отделете зелените пера на лука, а бялата част нарежете на ситно и добавете към зеленчуковата смес.Отделете и добре измийте листата на зелената салатка.
Вземете всяко листо, ако е нужно отделете с нож част от дебелата средна жилка в средата и добавете по 1 с.л. смес.Завържете с перо от зеления лук рулото и го поставете в чиния за сервиране.Внимателно разтворете салатното руло от двете страни и допълнете със зеленчуци.
    Сервирайте като гарнитура, предястие или основно ястие с добавка на кълнове или ядки.
         Приятен  апетит !

Нарязана на тънки ленти тиквичка














Няма коментари:

Публикуване на коментар