КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 2 октомври 2014 г.

Задушени зеленчуци в сладко - кисел сос / Steamed vegetables in sweet - sour souse /    За тази рецепта могат да се използват различни по вид и количество зеленчуци.Задушаването в много малко течност е един здравословен метод на приготвяне на храната, при който се губят по - малко ценни съставки.
    Аз използвах за приготвянето 1 малка тиквичка, 1 червена и 1 зелена пиперка, 1 морков.За соса : 1-2 с.л. мед, сок от 1/2 лимон, 3 - 4 с.л. зехтин и маслини за украса.
    Зеленчуците могат да се приготвят в чугунен тиган или теджера с дебело дъно.Налейте в съда за приготвяне вода / около 50 мл./, да покрие добре дъното.Изсипете зеленчуците и гответе под капак на бавен огън, докато водата изври напълно.Изсипете в съд за сервиране и залейте с предварително разбитите съставки за соса.Украсете с маслини.
    Зеленчуците за тази рецепта се нарязват на по - едри парчета и се задушават така, че да останат леко сурови / твърди /.Подходящи са при преходни диети, болки в стомаха и червата и при всички диетични режими.
   Приятен  апетит !


Няма коментари:

Публикуване на коментар