Морковът, целината, пащърнакът и гулията са характерни есенни зеленчуци.В суров вид те са превъзходни тъй като съдържат не само витамини, но също минерални соли и ферменти.От различните комбинации между тях можем да приготвим бургери, които са чудесно предястие или гарнитура.
За бургерите използвах настъргани на ситно ренде :
1. Моркови, целина и пащърнак.Добавих смлени бадеми и 1 с.л. зехтин.Количеството на зеленчуците и ядките е произволно.От сместа оформете големи бургери или кюфтета и поднесете гарнирани с кълнове, аз използвах кълновете от люцерна.
2. Гулия, целина и пащърнак.Добавих смлени орехи и 1 с.л.зехтин.Количеството на зеленчуците и ядките е произволно.От сместа оформете големи бургери и сервирайте с кълнове от люцерна.
Приятен апетит !
| Поници от люцерна |
| Моркови, целина и пащърнак |
| Готовите за сервиране бургери от моркови, целина и пащърнак |
| Гулия, пащърнак и целина |
| Готовите за сервиране бургери от гулия, целина и пащърнак |
Няма коментари:
Публикуване на коментар