КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 27 октомври 2014 г.

Крем - супа от кореноплодни зеленчуци / Cream - soup of root vegetables /


 

  В студените есенни и зимни дни често приготвям тази супа, която е чудесна за сгряване на тялото при простуда.Използвайте наличните есеннни зеленчуци - пащърнак, целина, морков, картоф и лук.Количествата са произволни.Аз използвах 1/ 2 глава целина, 1 малък морков, парче пащърнак, 1 малка глава лук, 3 малки картофа.Почистете и нарежете на едро зеленчуците.Сварете ги в по - малко вода / да ги покрива /. Пасирайте в блендер до получаване на крем.Овкусете с хималайска сол, зехтин и лимонов сок на вкус.Поднесете супата с парчета лимон, аз наръсих отгоре със сушени лимонови корички.
    Да ви е сладко !








4 коментара:

  1. Охххх,че вкуснооооо!!!!!
    И аз много я обичам тази комбинация,но за разкош сипвам и малко течна сметанка или прясно мляко......Прегръдки,Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супата може да се сервира и със сметана, но аз предпочитам винаги постните варианти, Миленка.
      Поздрави и лека седмица !

      Изтриване
  2. Страхотни са новите ти идеи, Елена,
    харесах бургерите от кореноплодни, но като че сега е точно времето и на ароматните супи - чудесни предложения.
    Благодаря за споделените рецепти, успешна и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В тези студени и дъждовни есенни дни реших да предложа две топли постни ароматни по - леки супи.Бургерите от кореноплоди в комбинация с ядки са много вкусни и много бързо и лесно се приготвят.
      Поздрави Дианка !

      Изтриване