За хората, които не са преминали напълно на сурова храна, за малки деца и тежко болни хора пюрето от варен нахут е чудесно предложение.То може да се използва като гарнитура или основно ястие.Необходимо е нахута да се накисне за една нощ във вода и да се свари в тенджера под налягане за 30 - 40 минути.Зърната заедно с част от водата се пасират в блендер.Аз използвах 400 грама нахут, който пасирах със 100 -150 мл. вода от варенето и 1/2 глава кромид лук.Добавих 3 с.л.зехтин и по 1 щипка джоджен, чубрица и сладък червен пипер.За декорация съм използвала 2 малки мариновани царевички / продават се в големите търговски вериги /.Пюрето може да се приготви със или без хималайска сол / според желанието /.
Когато приготвяме пюрето за малки деца можем за го подправим само със зехтин и лимонов сок - 1 ч.л.Вкусно е както топло, така и студено.
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар