Зелени пюрета могат да се приготвят през цялата година от различна по вид зеленина.Те имат чудесен вкус и са много полезни за организма тъй като го снабдяват с ценни минерални соли и витамини.Благоприятстват намаляването на теглото, подобряват състоянието на целия стомашно - чревен тракт и най - вече на червата.Както тревопасните животни, така и човека се нуждае от всекидневно приемане на прясна зеленина под най - различни форми - салати, пюрета, мусове, смутита.
Есента е сезонът, богат на кореноплоди, които по възможност трябва да използваме цялостно т.е.с листата.
За тази рецепта използвах 1 купа измити листа от червено цвекло, дръжките от 1 връзка копър и няколко листа италиански босилек. Смелете зеленината в пасатор или кухненски робот заедно със сока от 1 лимон.Добавете зехтин - 2 - 3 с.л. и хималайска сол - на вкус.Аз приготвих пюрето без да добавям сол.Обичам натуралния вкус на лимоновия сок и го добавям в по - голямо количество.
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар