КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 28 октомври 2014 г.

Печени кореноплодни зеленчуци на фурна / Roasted root vegetables in the oven /



  Кореноплодните зеленчуци можем да приготвим по различен начин, както сурови, така и топлинно обработени.Вкусни са, приготвени и по двата начина и могат да се използват при преходна диета към чисто суровоядство.
За тази рецепта продуктите са в произволно количество  в зависимост от броя на порциите.Могат да се използват различни по вид кореноплоди - корени от магданоз, праз, пащърнак, целина, морков, гулия, картоф, корени от копър или други по избор.Аз съм използвала червени картофи, домашно произведени, с много тънка кора, които измих и нарязах небелени.Ако са дребни се оставят цели.Използвала съм почистени и нарязани - гулия, корен целина, корен пащърнак, морков.
  Поставете нарязаните и измити зеленчуци в тавичка, посолете с хималайска сол, добавете малко вода / да покрие дъното на тавичката /. Печете зеленчуците на температура 180 градуса под алуминиево фолио.След като омекнат и водата почти изври / за 10-15 минути / запечете като махнете фолиото.Водата трябва да изври напълно.
За соса пригответе сок от 1 лимон, зехтин 4 - 5 с.л. и нарязана лимонова трева.Залейте готовите зеленчуци с разбития дресинг и поднесете.
Тази рецепта е приложима при всички пости, може да се приготви също за Бъдни вечер като се използват замразени във фризер, нарязани кореноплоди.
   Да ви е сладко !



Стрък  лимонова трева

Нарязана на филийки лимонова трева




Няма коментари:

Публикуване на коментар