КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Зеленчукова салата с кълнове от боб - мот и мариновани царевички / Vegetable salad with bean sprouts - ILO and pickled corn /





         Тази салата приготвих използвайки кълновете на боб -мот.Тези кълнове са много богати на белтъци, лесноусвоими и с приятен вкус.Зеленчуците, които използвах са : 3 - 4 малки розови домата, 1/2 краставица, 1/2 връзка магданоз, 1/2 връзка копър, 6 мариновани малки царевички, 8 - 10 маслини стафидаки, зехтин и лимонов сок - на вкус, щипка хималайска сол, 2 стръка зелен лук.
   Нарежете много ситно магданоза, копъра и лука.Краставицата нарежете на тънки полумесеци, доматите - на парченца.Смесете всичко в саланиера или купа.Добавете  1 кафена чашка кълнове от боб - мот, хималайската сол, маслините, зехтина и лимоновия сок.
   Украсете салатата с маринованите царевички и да ви е сладко !












Няма коментари:

Публикуване на коментар