Есента е в разгара си и пред нас се открива огромно разнообразие от зеленчуци.Най - лесно и бързо можем да приготвим зеленчуците на пара.Така те стават много вкусни и са подходящи при всички диети, заболявания на стомаха и червата, както и преходни диети.Може да се използват картофи / не за диабетици и раково болни /, гулия, морков, пащърнак, корени целина или магданоз, тиква, броколи, карфиол, червени пиперки, брюкселско зеле, праз или други по избор.Аз съм използвала броколи, картофи, карфиол, моркови, гулия и червена пиперка.
Измийте и нарежете почистените зеленчуци на по - едри парчета.Карфиола, броколито, дребни картофи, гулия и брюкселско зеле оставете цели.Сварете на пара в специална тенджера или в гевгир на пара.Оставете зеленчуците леко хрупкави.Овкусете със зехтин, хималайска сол и лимонов сок на вкус.
Да ви е сладко !Грудка от гулия / ерусалимски артишок, ерълма, топинамбур / |
Няма коментари:
Публикуване на коментар