Цветното зеле или карфиол е предпочитан от мен есенен зеленчук.Той може да се съхрани във фризера, накъсан на розички и поставен в найлонови торбички.
Пресният карфиол е чудесен както суров, така и обработен на пара.Рецептата, която ви предлагам е подходяща за различни диети, тежко болни, преходни диети или просто за бърза и лека вечеря.
Една глава карфиол, добре измита, разделете на розички и варете на пара в специална тенджера за готвене на пара или решетка за пара, поставена в обикновена тенджера.Оставете розичките не напълно сварени, леко твърди в средата.
Пригответе сос от няколко склидки чесън / 1 по - малка глава / - счукани в дървено хаванче с щипка хималайска сол, добавете пасирани обелени домати / аз използвах дребни, добре узрели розови домати 4 - 5 броя / и зехтин на вкус.Доматите може да оставите по - едро смлени, за да се усеща по - добре вкуса им. Залейте карфиола със соса и да ви е сладко !
Сварен на пара карфиол |
Толкова много апетитни, здравословни и интересни идеи предлагаш, Елена,
ОтговорИзтриванеценна информация и непрестанен източник на вдъхновение и мотивация!
Не успявам да прочета всичко, но зная, къде да го намеря...
Моите адмирации, сърдечни поздрави и благодаря за удоволствието!
За мен здравето и вярата са най - ценните придобивки, които човек може да притежава, докато живее на тази земя, Дианка.Здравето е дар от Бога, но то трябва да се пази и поддържа чрез правилно хранене, силна вяра, умерени физически натоварвания.Българската кухня се е изменила много и то в неблагоприятно направление чрез смесване на несъвместими продукти.Благодаря за изчерпателните коментари и сърдечни поздрави !
ОтговорИзтриване