КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 19 октомври 2014 г.

Салата с кълнове от елда / Salad with buckwheat sprouts /



    Тази салата приготвих използвайки кълновете от елда и пиперково пюре, приготвено от различен цвят пиперки.Кълновете от елда са много вкусни и хранителни и могат да се използват дори и от много тежко болни, защото са лесносмилаеми.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ СА : червени, зелени, оранжеви, жълти пиперки или камби, 3 - 4 зрели домата, по няколко стръка магданоз и копър, 1/2 глава лук, кълнове от елда около 1 кафена чашка, сушени маслини, мариновани в зехтин - стафидаки, хималайска сол и зехтин на вкус.
Нарежете на ситно магданоза, копъра, лука и ги прибавете към кълновете от елда.Смелете в блендер пиперките / предварително измити и почистени /, така че да получите около 1 ч.ч. пюре.Добавете го към сместа с кълновете, овкусете с хималайска сол и зехтин на вкус.Насипете сместа в средата на правоъгълно плато, оформете правоъгълник и изравнете.Нарежете доматите и ги поставете от двете страни / срещуположни / на кълновете.Украсете с маслините и ивички от различните по цвят пиперки.
    Добър апетит !









Няма коментари:

Публикуване на коментар