Песто можем да приготвим от различна по вид зеленина и ядки.Аз използвах все още наличните в градината ни киселец и босилек.Добавих и смлени орехови ядки.В традиционното италианско песто се добавя и пермезан, но това е сиренето, имащо най - висока киселинност от всички видове сирена.Така, че ако го добавяте внимавайте с количеството.Възможна е поява на силни киселини при проблеми със стомашно - чревния тракт.
Моята рецепта е съвсем постния вариант на пестото, но въпреки това стана много приятно на вкус.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ : по 2 големи връзки киселец и пресен италиански босилек, 1 1/2 ч.ч. орехови ядки, щипка хималайска сол, по 4 - 5 с.л. зехтин и балсамов оцет.
В тази рецепта може да се използва и лимонов сок, но аз добавих балсамов оцет за по - сладък привкус.Смелете зеленината в пасатор или кухненски робот, добавете ядките и другите продукти.Смелете отново до получаване на фино, гъсто пюре.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар